Стотици проводници са скъсани, най-тежко е във Врачанска област
Стотици проводници са скъсани, най-тежко е във Врачанска област / БГНЕС, архив

Служители си проправят път пеша през дълбок сняг и отстраняват паднали дървета, за да локализират повреди. Най-тежко е положението в област Враца.

400 екипа на "ЧЕЗ-Разпределение България" работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България. Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци.

Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър, съобщават от дружеството.

Обстановката е изключително динамична. Ръководителите по места са в комуникация с областните администрации и местната власт за обмен на информация и координиране на действията.

"Въпреки че телефонните линии са претоварени, в компанията има информация за всички засегнати райони, тя се получава автоматично от диспечерската система и областните управи", успокои Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в дружеството.