Населени места в област Ловеч останаха без ток заради обилните валежи
Населени места в област Ловеч останаха без ток заради обилните валежи / БГНЕС

Няколко населени места в Ловешка област са без електроснабдяване заради аварии от обилния мокър и тежък сняг. Над 10 села са без ток в община Ловеч, пет големи села в община Тетевен, няколко населени места в общините Троян и Угърчин, в община Летница няма електричество и вода.

Това съобщи областният управител Ирина Митева. За момента няма информация за бедстващи хора.

Обстановката в областта е усложнена от продължаващия обилен снеговалеж. Затворен за движение е пътят Шипково - Рибарица, както и Троянският проход. Всички пътища са проходими, но по третокласната и четвъртокласната пътни мрежи движението е при тежки зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч.

В цялата област продължава да вали обилно сняг. Снежната покривка е от 17 до 45 см, съобщиха от хидрометеорологичната станция в Ловеч. Най-много сняг е натрупал в Априлци - 45 см, Черни Осъм- 40 см, Чифлик - 37 см, а в Ловеч и Троян - между 26 и 28 см.

От автогарата в Ловеч съобщиха, че всички автобуси пътуват.

От община Ловеч съобщиха, че затрудненията от многото навявания и преспи има по пътните участъци в междуселската мрежа.

Пътят за село Тепава откъм Деветаки е затрупан, машините са затруднени да работят от увиснали и паднали дървета следствие тежкия сняг. Навявания има още и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом.

Източник: БТА