Паднали дървета затрудняват движението в Шумен, снежната покривка е 25 см
Паднали дървета затрудняват движението в Шумен, снежната покривка е 25 см / netinfo

Падналият сняг предизвика редица трудности в Шумен. На много места в града има паднали дървета и клони, които затрудняват движението по улици или части от тях. От община Шумен са изпратили 5 екипа, които отстраняват падналата дървесна маса. Снегопочистваща техника е пусната по пътищата от общинската мрежа.
Заради опасно надвисланли клони са затворени общинските пътища към Новосел и Лозево, през кв. „Боян Българанов".

От местната администрация съветват гражданите да се въздържат от пътувания както в града, така и извън него.

На територията на общината няма населени места без ток и вода. Няма получени сигнали за бедстващи. Не са били евакуирани хора. Снощи чрез телефон 112 водач на прицеп се е свързал с дежурния в пожарната и е съобщил, че е закъсал на ул."Софийско шосе". Не е искал да бъде евакуиран. В разговор е съобщил, че иска да му бъде оказано съдействие за изтегляне. Сигналът е предаден на дежурния в общината, откъдето са изразили готовност да съдействат за разчистване на пътя в посочения участък.

Движението по ребупликанстата пътна мрежа се осъществява при зимни условия. Спрени от движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона. За камиони от 3,5 до 12 тона е въведено задължение за вериги. Затворена за движение е третокласната пътна мрежа, какт о и отсечката Нови пазар - Добрич.

Заради технологично почистване, кеото ще продължи около два часа, са затворени и главните пътища към Разград и Силистра.

Падналата снежна покривка е 25 сантиметра, очаква се и през днешния ден снеговалежоте да продължат.

18 сигнала са получени от началото на снеговалежа до момента в дежурната част на ОД на МВР- Шумен и РД „Пожарна безопасност и защита на населението". Всички са за паднали дървета и клони в града. Екипи на пожарната са рязали и разчиствали паднали дървета по ул."Съединение" - до Базовото училище и Военното училище, на ул."Ивайло", сигнал за паднало дърво пред входа на електроразпределителното дружество на бул."Плиска"е получен от дежурния служител.

Сигнали за опасно надвиснали колони и паднали дървета са получени от ул."Странджа", „Лозенград", в района на парк „Кьошкове", пътя за село Васил Друмев. Получени са сигнали за затиснати автомобили от паднали дървета на ул."Кирил и Методий", „Цар Освободител", Патлейна", „Съединение" и в Тракийски квартал."
Получен е и сигнал от живущи в блок на ул."Лозенград" 1, които съобщили, че орех е изкоренен и клоните на дървото са се подпрели в блока.