Има ограничения за движението по пътя Добрич-Силистра
Има ограничения за движението по пътя Добрич-Силистра / Дарик Добрич

Тежки са условията за пътуване по пътя Добрич-Силистра, съобщиха от Областно пътно управление Добрич. Въведени са ограничения за товарни автомобили и автобуси на територията на Силистренска област. Затворен за движение е и пътят от Добрич за Шумен през Одринци и Бдинци. Републиканската пътна мрежа в областта е проходима при зимни условия. 25 автомобила на пътноподдържащата фирма чистят настилките. На места обастановката се усложнява от падащия леден дъжд.

Ще продължи да вали слаб сняг през целия ден, показва прогнозата за времето. Температурата на въздуха сутринта е минус 2 градуса. Максималната през деня ще достигне 2 градуса над нулата. Силата на вятъра е 12 метра в секунда. Утре ще бъде малко по-студено, а силният вятър ще се запази.

Необходимо е шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, уверяват от АПИ.