Лидерът на РЗС Яне Янев, който е съветник на премиера, е човекът, изпратил на министър-председателя SMS-а, заради който бе прекъснато заседанието на ВСС в четвъртък, а самият Борсов тогава отиде при кадровиците на Темида.

Съветник на премиера му изпратил смс-а за Панов

Янев посочи като мотиви за постъпката си, че е длъжен да информира премиера за случващото се, а съобщението бил изпратил като "форма на превенция". Той заяви пред вестник "Струма", че като съветник на премиера държи "министър-председателят да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството".

Калин Калпакчиев: В подтекста на есемеса на Борисов има заплаха

Пред Нова телевизия Янев обясни, че познава немалко хора, в това число и служители на ВСС и има съответните източници, за да получава необходимата информация. Съветникът на премиера каза, че не го е информирал член на ВСС, а друг човек. Янев отказа да назове източниците си, защото "тези хора ще бъдат изправени пред репресии".

SMS скандал във ВСС, Борисов отиде на крака при кадровиците на Темида

Във четвъртък председателят на ВКС Лозан Панов прекъсна заседанието на съвета и запозна колегите си и журналистите със SMS, получен от премиера, който гласи "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

Пред ВСС Борисов каза, че е препратил съобщението до Панов, а вчера в парламента заяви, че на него му го пратил негов съветник.

Източник на видеото: Novanews.bg