„Паралел“ и „Идеал Стандарт-Видима“ са първите сигурни осминафиналисти
„Паралел“ и „Идеал Стандарт-Видима“ са първите сигурни осминафиналисти / sport-gabrovo.bg

Отборите на „Паралел“ и „Идеал Стандарт-Видима“ са първите сигурни осминафиналисти в 24-я турнир по минифутбол. Двата състава останаха сами в предварителна група V, заради отстраняването на „Веспа“ и „Делта гард“, и двубоят по между им само трябваше да определи тима, който ще бъде поставен при жребия за първия кръг на елиминациите, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Предимството взе съставът на „Паралел“, който се наложи с 2:1. Тимът на севлиевската мебелна фирма направи обрат и успя да спечели, въпреки че на полувремето губеше с 0:1. Тодор Стоянов даде аванс на „Идеал Стандарт-Видима“ в 14-та минута, но през втората част два гола на Мехмед Алиев донесоха победата на „Паралел“.

В група VI още в първия кръг ярко изпъкнаха фаворитите – „2+2“ и „No Mercy“. Отборът на „2+2“ отнесе с 6:0 селекцията на „Дзалли“. Радослав Гутев реализира четири от попаденията за тима си, а останалите два гола бяха дело на Петър Недялков и Ивайло Христов.

Ударно стартира и тимът на „No mercy“. Братя Кожухарови и съотборниците им надиграха със 7:1 състава на „Община Габрово“. Иван Стефанов и Пламен Коухаров реализираха по два гола за победата, а по веднъж се разписаха Християн Кожухаров, Петко Златев и Кристиян Иванов. За „Община Габрово“ почетно попадение реализира Данаил Тошев.

При следващото завъртане в групата „Дзалли“ ще играе с „No mercy“, а „Община Габрово“ с „2+2“. Срещите са следващата сряда (20-ти януари) от 19 и 20 часа.