Mercedes пуска лимитиран кабриолет за юбилея си (СНИМКИ)
Mercedes пуска лимитиран кабриолет за юбилея си (СНИМКИ) / БГНЕС

Автомобилният гигант Mercedes ще произведе 130 броя от специален лимитиран модел по случай 130-тата годишнина на компанията. Новият Mercedes-AMG S63 4Matic Cabriolet "Edition 130 беше показан на автошоуто в Детройт.

„Мерцедес" води началото си от 1885 г., когато основателят Карл Бенц конструира първото превозно средство на марката - триколка с двигател с вътрешно горене. Година по-късно Готлиб Даймлер представя свой бензинов автомобил с четири колела. През 1926 г. двамата обединяват бизнеса си в „Даймлер-Бенц", предшественикът на „Мерцедес-Бенц".

Mercedes пуска лимитиран кабриолет за юбилея си (СНИМКИ)
netinfo

„Първите автомобили на Карл Бенц и Готлиб Даймлер са отворени. Юбилейният модел „Mercedes-AMG" отдава почит на този факт, като ексклузивният кабриолет демонстрира прогреса на автомобилната индустрия през последните 130 години", заяви Тобиас Моерс, ръководител на борда на директорите на Mercedes-AMG.

Колата от лимитираната серия е решена в специална сребърна боя в чест на състезателното наследство на марката. Сгъваемият покрив е червен, като това е единственият такъв кабриолет на Mercedes.

Седалките са от специална черна и червена кожа. Инкрустираният волан и плакет на таблото показват, че автомобилът е от специалната серия.

За да се подчертае допълнително ексклузивният характер, всяка кола от серията е със специално ушито покривало, уникален ключ и алуминиева кутия за него.

Под капака се крие 5,5-литров, осем цилиндров двигател с мощност от 577 конски сили. Колата развива 100 км/ч за 3,8 секунди.

Източник: БГНЕС