Берое с победа №10 в НБЛ
Берое с победа №10 в НБЛ / Берое

Отборът на Берое записа втора поредна победа от началото на 2016 г. В първа среща от 15-я кръг на Виваком Националната баскетболна лига старозагорци се наложиха с 84:63 над Спартак (Плевен). За "зелено-белите" това е 10-и успех в шампионата.

Двата отбора предложиха динамичен и интересен двубой, в началото на който предимството бе за отбора на гостите. Домакините обаче бързо наваксаха пасива си от пет точки при 7:12 и обърнаха резултата в своя полза. Водени от американските си попълнения Еврик Гари и Аштън Муур „зелено-белите" се оттеглиха на полувремето с четири точки аванс - 37:33.

В началото на третата част Берое записа серия от 12:6 и увеличи предимството си на 10 точки. В този момент дойде и едно от най-атрактивните изпълнения в двубоя. Старозагорци се пребориха за топката в подкошието и осъществиха бърза атака чрез Желев. Варненецът комбинира с Муур, който пък комбинира с Барнс отбелязъл поредните си две точки. Така резултатът бе увеличен на 54:39.

Гостите опитваха да наваксат пасива си основно със стрелба от далечно разстояние, но тя се оказа недостатъчно ефективна.

В началото на четвъртата част гостите вдигнаха оборотите. Александър Груев записа дабъл-дабъл, но това не стигна на тима му за нещо повече. С блестящи изяви в защита и нападение Берое доведе резултата до 78:57, което позволи на наставника им Любо Минчев да пусне в игра и един от юношите Пресиян Петков.

Следващата седмица Берое подновява и участието си в Балканската лига. На 19 януари старозагорци гостуват на Сигал (Прищина).