Екоинспекцията обяви конкурс за пъзел
Екоинспекцията обяви конкурс за пъзел / netinfo

Конкурс за изработване на проект за пъзел обявява Регионалната инспекция по околната среда и водите-Русе, която контролира спазването на екологичното законодателство на територията на областите Русе, Разград и Силистра.

Конкурсът е на тема „Влажните зони – прехрана, развлечение и биоразнообразие“, а поводът за обявяването на му е отбелязването на Световния ден на влажните зони – 2 февруари.

Конкурсът е предназначен за ученици от начален, основен и гимназиален курс и провокира младите хора, да се информират за  ролята на влажните зони, за ресурсите, които се добиват от тях, значението им за поддържане на природния баланс и за биологичното им разнообразие.

Няма ограничения за използваните материали и техника. Творбите могат да бъдат изработени на дебел картон с размери 35-50 см, като броят на елементите да е от 10 до 50.  Те могат да бъдат изрязани или апликирани или само да бъдат очертани.

Крайният  срок за предаване/изпращане на творбите в инспекцията  е 2 февруари 2016 г., като резултатите ще бъдат обявени на 8 януари. Подробна информация за конкурса е публикувана ето тук.