Шуменската полиция разследва сигнал за стрелба срещу малолетни деца
Шуменската полиция разследва сигнал за стрелба срещу малолетни деца / netinfo

Полицията в Шумен е започнала проверка по сигнал за стрелба срещу три деца. Снощи чрез спешен телефон 112 е получен сигнал, в който е обяснено, че мъж е стрелял с пушка по малолетни деца в района на Математическата гимназия. За изясняване на случая на ул. "Кирил и Методий" в града веднага е насочен полицейски екип.

Трите деца показали на униформените служители мястото, където по техни думи мъжът е стрелял с пушка. Изяснена е самоличността му - шуменец на 54 години. Дарик научи, че това е д-р Румен Радев, акушер-гинеколог от шуменската многопрофилна болница. Той е разпитан. В сведенията си е посочил, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него за нарушавали тишината и са ритали контейнер за смет. Разпитани са съседи на 54-годишния д-р Радев, които са посочили, че около 21 часа са чули гръм, наподобяващ пиратка. Продължава работата по установяване на странични свидетели на инцидента, допълват от полицията.

Снощи жената, която е подала сигнала е отказала да даде писмени сведения, като е декларирала, че ще депозира жалба по случая в полицейското управление. Днес инспектор от Детска педагогическа стая разпита децата.

Шуменската полиция разследва сигнал за стрелба срещу малолетни деца
netinfo

Днес две от децата даваха показания по случая в сградата на Районното управление в Шумен. Пред Дарик те разказаха, че всичко се е случило когато те са се прибирали от тренировка по карате, която се е провела в салона на Математическата гимназия. 10-годишният Калоян Марчев разказа, че едно от по-големите момчета ритнали контейнер за смет, след което от тераса на третия етаж на блок на ул. „Кирил и Методий" се показал мъж, който насочил пушка към тях. „Каза, вие ще вдигате ли още гюрултия и зареди пушката, а ние побегнахме", разказа Васил Чепишев, който също е на 10 години . Той каза още, че се е чул и изстрел, първоначално оръжието е било насочено към децата, но изстрела е бил насочен нагоре, във въздуха. Децата казаха, че много са се уплашили, при звука от стрелбата.

„Никога не съм си представяла, че мога да си видя детето в такова състояние, цяла нощ трепери детето и в шок", разказа Надежда Стоянова - майка на Калоян, която днес също даде показания в полицията.

По информация на Дарик д-р Радев е ловец има законно притежавано ловно оръжие. По непотвърдена информация в дома му са открити общо три пушки. Екипът ни, не успя да се свърже с д-р Радев, той обаче е отрекъл да е стрелял с пушка, а е заявил, че е хвърлил пиратка.

На място е извършен оглед. Работата по образуваната проверка продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.