Съдът отказа свобода за Александър Донов, пребил с приятеля си 3-годишния Христо
Съдът отказа свобода за Александър Донов, пребил с приятеля си 3-годишния Христо / БГНЕС, архив

Софийски градски съд остави в ареста Александър Донов, един от двамата пребили 3-годишния Христо, за който трябвало да се грижат. Другият задържан за побоя Патрик Първев въпреки многократните му искания също е в ареста.

Приятели на младежите: Бяха комплексирани, взимаха амфетамини

Двамата са обвинени в опит за убийство на 3-годишното момче в столичния кв. „Зона Б-19“. При предишно дело стана ясно, че една от свидетелките чула видеоразговор между двамата, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишния Христо в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети.

Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. „Зона Б-19“, където Александър и Патрик са гледали детето.

Майката на пребития Христо: Имаме нужда от друга държава

Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли м.г. Майка му Невена Велинска е музикантка и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче, се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни.

Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а момчето само да помага, но в последствие двамата тинейджъри започнали да гледат 3-годишното момче. По време на съдебното заседание на 23 юли Александър каза, че съжалява за случилото се.

Източник: БГНЕС