Една четвърт от паркинга в центъра става таксиметрова стоянка
Една четвърт от паркинга в центъра става таксиметрова стоянка / Радка Минчева, архив

Нова таксиметрова стоянка в центъра на Разград ще обсъжда на следващата си сесия Общинският съвет. Първо обаче предложението ще се дискутира на заседанията на постоянните комисии следващата седмица

То е на кмета д-р Валентин Василев. В докладната си той припомня, че при старта на ремонта на центъра таксиметровата стоянка до Момина чешма и бе определена друг – до Ученическата спортна школа. Тя обаче е отдалечена от централната пешеходна зона и на практика остана почти неизползваема от гражданите и водачите на таксиметрови автомобили – констатира кметът. На практика жълтите коли започнаха да спират, а и до днес го правят, по ул. „Искър“, което затруднява движението.

След окончателното приключване на строителството в централната градска част възникна спешна необходимост от определяне на подходящо място за таксиметрова стоянка в областта на централната пешеходна зона – твърди д-р Василев в докладната си и предлага да бъде закрита стоянката до УСШ и вместо нея да се открие нова – в южната част на новопостроения паркинг източно от Момина чешма, като се използват 25% от общия брой паркоместа.