Лозан Панов: Мълчанието прави от хората страхливци
Лозан Панов: Мълчанието прави от хората страхливци / снимка: БГНЕС

"Мълчанието прави от хората страхливци. Ако ние не кажем своята позиция, ще станем мълчаливи съучастници на това, което се случва". Това каза председателят на ВКС Лозан Панов пред журналисти по повод на проверката, която беше образувана срещу него за речта му по време на отбелязването на 135-годишнината на съда.

Лозан Панов: Нека кажем "не" на страха и извикаме силно "Стига вече толкова!"

Доброто и злото са въпрос на избор, а свободата е по природа, заяви Панов. Той благодари на всички негови колеги, които са застанали "зад едно от най-важните постижения на демократичните общества - свободата човек да се изразява".

Когато в качеството си на председател на върховна институция ставам свидетел на това как бяха бламирани ключовите промени в Конституцията, аз не само се възползвам от това право, но и считам, че то е мой дълг, който трябва да реализирам, добави Панов. Той заяви, че ще продължава да го прави, независимо от това какви проверки и заплахи ще бъдат отправяни срещу него.

В коментар на тезата, че когато един законопроект стане закон, не трябва да се коментира, Панов заяви, че законът не е нещо статично и всички юристи имат право да изразяват своята позиция.