Сотир Цацаров се обадил на битата учителка от Севлиево
Сотир Цацаров се обадил на битата учителка от Севлиево / 100 вести

„Във вторник по обяд ми се обади лично главният прокурор Сотир Цацаров", заявила вчера за „100 вести” Емилия Калоянова, учителката от Севлиево, която беше нападната и бита от майката на своя ученичка.

"Обясни ми, че ще следи развоя на случая и че по негово нареждане със случая ще се заеме следовател от Областната следствена служба в Габрово. Разговорът ни беше чисто човешки, не служебен", добавя учителката пред изданието.

Националният синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ застава зад битата от родител учителка в Севлиево и се ангажира с нейната подкрепа, съобщи председателят на областната структура на Синдиката в Габрово Евгения Банчева. Пострадалата преподавателка от СОУ „Васил Левски“ в Севлиево е член на синдикат „Образование. Синдикатът помага на учителката с 300 лв., пише в статия на вестника.

От "100 вести" научаваме днес, че цялостна газификация на сградата на Регионалния исторически музей, както и ремонт на най-важните части на сградата предвижда за 2016 година директорът на институцията Красимира Чолакова.

Според нея, за да може сградата да се отоплява ефективно, на всяка цена трябва да се подменят изключително амортизираните прозорци, да се ремонтира покривът, който тече, да се подмени металната обшивка. Ако този ремонт се извърши до края на 2016 година, от музея ще могат да реализират и новата си музейна експозиция, за която са вече подготвени.