24-годишен русенец получи 28 г. затвор за убийство
24-годишен русенец получи 28 г. затвор за убийство / снимка: sxc.hu

28 г. затвор получи 24-годишен русенец за убийството на свой приятел. Жертвата е 31-годишен мъж, също от Русе.

Тежкото престъпление е извършено на 29 март м.г., а след убийството извършителят сам се предаде в полицията. Той е с богато криминално досие. От прокуратурата казаха пред Дарик при задържането му, че има 9 присъди, основно за кражби и противозаконно отнемане на автомобил като криминалните му прояви започват още като непълнолетен.

Пред криминалистите русенецът разказал, че при скандал е убил свой приятел в квартирата си на ул. "Троян". При последвалата аутопсия на жертвата е установено, че мъжът е издъхнал след тежък побой. В хода на съдебния процес става ясно, че убийството е извършено с особена жестокост. Двамата били приятели, но впоследствие отношенията им се влошили.

В  деня на убийството обвиняемият, заедно с приятелката си и двама познати, употребили значително количество алкохол, вследствие на което обвиняемият станал агресивен. Първо изгонил от квартирата един от мъжете, после яростта му се насочила към кротко седналия пострадал. Нахвърлил се върху него, като му нанесъл множество удари /около 15-20 удара/ по лицето, главата, шията, гръдния кош и корема, с юмруци и ритници, скочил няколко пъти от височина с колене върху гръдния му кош и го притискал с дървена маса и дървена табуретка.

В хода на разследването извършителят е направил самопризнания. Пред съда младият мъж отново призна вината си. Русенецът получи доживотен затвор, но тъй като делото се гледа по съкратената процедура, присъдата бе намалена на 28 г. лишаване от свобода. Осъденият трябва да заплати и по 100 хил. лв. на родителите на жертвата.

Решението на русенските магистрати може да се обжалва пред Апелативният съд във Велико Търново.