Привлякоха като обвиняеми братята биячи на Тодор от Враца
Привлякоха като обвиняеми братята биячи на Тодор от Враца / кадър: Нова телевизия

Окръжната прокуратура във Враца привлече като обвиняеми братята Иван и Десислав Дамянови, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор Йорданов. Те са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. За това престъпление НК предвижда 5 години затвор.

Според съдебните лекари Тодор си е глътнал езика и не са намерени тежки наранявания по него, съобщава БНТ.

Двамата биячи са задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа и предстои внасяне на искане в окръжния съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщава БТА.

18-годишно момче почина след побой

От прокуратурата припомнят, че вчера, около 12.55 ч., в центъра на Враца близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Тодор Йорданов и братята Иван и Десислав Дамянови за спазване на правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в побой над 18-годишния младеж.

Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс, се посочва в съобщението на прокуратурата. В резултат на побоя по-късно младежът починал.

Братът на пребитото до смърт момче във Враца: Тези хора са искали да го убият

Продължават разпитите на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълват от прокуратурата. Иззети са записи за случилото се, направени от минаващи хора.