Въпреки нареждането на Борисов нападателите на на семейството в Голям чардак още не са заловени
Въпреки нареждането на Борисов нападателите на на семейството в Голям чардак още не са заловени / БГНЕС

МВР все още не е заловило нападателите на възрастното семейство от пловдивското село Голям чардак, които бяха жестоко пребити преди два дни. За сметка на това от силовото министерство се похвалиха с резултатите от специализлирана операция за противодействие и превенция на престъпността, която се провежда в цялата страна и ще продължи до понеделник.

Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави

Въпреки нареждането на премиера Борисов нападатели на възрастни хора в страната да бъдат задържани до днес, тримата маскирани биячи на 75-годишния Манчо Манчев и съпругата му Пенка от пловдивското село Голям чардак все още са на свобода.

Задържаха побойника, пребил възрастно семейство в Омуртаг

Задържан е обаче извършителят на побоя над семейство Мехмедалиеви от омуртажкото село Камбурово. Това е 32-годишният Петко Александров от Стара Загора. Той е криминално проявен, с четири присъди за изнсилване и незаконно проникване, хулиганство от 2007 до 2012 година, каза зам.- директорът на "Национална полиция" Константин Димитров.

Бъчварова каза „Стига вече" на критиките за работата на МВР

Полицията продължава да работи без успех и над случая с убийството на 16- годишния ученик в Борисовата градина в София Георги Игнатов. Според зам.- шефа на "Национална полиция" до момента съдействие от страна на обществото по този случай няма.

Експерт за убийството на Георги в Борисовата: Свидетелят вероятно е самият убиец

"След като разпространихме на два пъти снимките от камерите, страшно малко сигнали постъпиха в МВР по отношение на човека, когото ние искаме да установим. До момента не сме го установили. Не казваме, че това е извършителя. До момента не сме установили това лице. Обществото може би се дистанцира от тези проблеми, но мога да дам пример със случая със сестрите Белнейски преди няколко години. Там след съобщение и молба за помощ от полицията, имаше огромен брой сигнали. Всички бяха проверени, много от тях не бяха верни. За съжаление тук са по-малко от 50 сигнала след двата случая", каза зам.-шефът на "Национална полиция".

Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина, ФБР обработи кадрите на МВР

Димитров коментира още и последните две убийства в столицата, станали миналата седмица. По думите му, както в случая с разстрела на бизнесмена Веселин Стоименов, така и при убийството на моделиера Александър Антов става въпрос за финансов мотив. До момента не е установено срещу двамата мъже да са отправяни заплахи или те да са били изнудвани.