Три бона глоба за шофьор, ранил жена в катастрофа
Три бона глоба за шофьор, ранил жена в катастрофа / Дарик Варна, архив

За причиняване по непредпазливост на транспортно произшествие с пострадал пътник Районният съд във Варна наложи 3000 лева глоба на 28-годишен водач.

Съдът освободи от наказателна отговорност Д. Панов и му наложи административната санкция.  Пътно-транспортното произшествие възникнало на 14 юни миналата година на пътя от хижа „Черноморец“ към местност „Ракитника“ край Варна. На връщане от плаж с компания, при навлизане в стеснен участък и завой, 28-годишният водач на лек автомобил „Рено“ проявил невнимание, навлязъл в насрещната лентата за движение и се сблъскал с друг автомобил.

При катастрофата пострадала пътуваща в другата кола жена. Веднага след инцидента водачът избягал, а на местопроизшествието до идването на полицията останали само другите членове на неговата компания. В резултат на нарушението на правилата за движение по пътищата от страна на 28-годишния водач и причиненото ПТП, пострадалата жена получила средна телесна повреда  - счупване на раменна кост.

Панов е неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност до момента. Той бе лишен от право да управлява автомобил за период от 1 година и 6 месеца. В негова тежест са и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на решението на Районния съд.