Търновската болница планира да продаде два апетитни терена
Търновската болница планира да продаде два апетитни терена / снимка: DarikNews.bg, архив

Извънредно заседание на Общинския съвет във Велико Търново ще се проведе на 18 януари (понеделник) от 17 ч. Причината е покана от Съвета на директорите на МОБАЛ “Д- Стефан Черкезов” за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите. Основен акционер в дружеството е държавата с 51%, а Община Велико Търново притежава 14,65%.

Постоянните комисии по здравеопазване и социални дейности, по икономически въпроси, стопанско развитие, европейско сътрудничество и международни връзки към Общинския съвет, ще заседават на 14януари, четвъртък, от 17:00ч.

На 19 януари е свикано извънредното събрание, където ще бъде коментирано и гласувано предложение на директора на търновската болница. То касае продажбата на  20,156 декара от двора на лечебното заведение. Става дума за парцела, върху който е недостроеният от 30 години девететажен хирургичен корпус, както и терен на ул. "Магистрална", където е паровата централа на търновската болница.

Ако бъде решено парцелите да бъдат продадени, те ще бъдат извадени от забранителния списък за продажба. Планира се с парите от сделката да се изгради нов болничен корпус, който да събере двете бази на търновската болница.