Преподавател от ЮЗУ бе избран за член на международен научен комитет
Преподавател от ЮЗУ бе избран за член на международен научен комитет / пресцентър

Доцент д-р инж. Пламен Граматиков от Природо-математическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" бе поканен отново да бъде член на Международния консултативен и програмен комитет на Световния конгрес по възобновяема енергия (World Renewable Energy Congress XVІ conference “Towards 100% Renewable Energy”), който ще се проведе в Пърт, Австралия, през месец февруари, 2017 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

Официална покана за участие Граматиков получил от мениджъра на конгреса Дейвид Гудфийлд.

Граматиков  е единственият българин, който ще представлява България и региона на Югоизточна Европа на престижното научно събитие, което събира над 300 учени от целия свят.

Той ще бъде отговорен за редактирането и оценяването на представените за участие в конгреса научни доклади и поръчването им за публикуване в специализирани научни списания.

Преподавателят е единственият българин, участвал като член на управителните и научни комитети на Световните конгреси по възобновяема енергия в Швеция (WREC-2011) и Австралия (WREC-2013) и на Световния симпозиум по устойчиво развитие на университетите (World Symposium on Sustainable Development at universities WSSD-U-2012) в Рио де Жанейро, Бразилия.

Всички, които проявяват интерес за публикуване на своите научни статии и доклади, могат да получат информация на адрес: http://wrecuk.co.uk/.