Две момченца се родиха в семейства, подпомогнати от горнооряховския фонд „Ин витро”
Две момченца се родиха в семейства, подпомогнати от горнооряховския фонд „Ин витро” / снимка: Пресцентър- Община Г. Оряховица

Две момченца се родиха в семейства, финансово подпомогнати през миналата година от Община Горна Оряховица по правилника „Ин витро”. Децата са здрави, растат и се развиват в семейна среда.

От две години Общината предприе инициатива да подпомага финансово семейни двойки с репродуктивни проблеми. Гласуван бе Правилник от Общинския съвет, определящ реда, условията и процедурата за отпускане на финансова помощ на семействата и на двойки, живеещи на семейни начала. През 2014 г. за финансово подпомагане бяха одобрени 7 двойки, а през 2015 г.-12.

През 2016 г. в Бюджета на Общината отново са заложени средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. И тази година финансовата помощ няма да бъде под 1000 лв. След като Бюджетът бъде гласуван на сесия на Общинския съвет, ще започне и приемът на документи. Конкретна информация за новия прием на документи ще бъде публикувана на сайта на Община Горна Оряховица.