Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави
Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави / Дарик Пловдив/ архив
Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави
83527
Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави
  • Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави

"Повече от всеки съжалявам, като има убийства, но това го има във всички държави по света. Вие гледате сериали всеки ден, по действителен случай, особено "От местопрестъплението: Маями", така че не е нещо, което се случва само в България".

Това коментира премиерът Бойко Борисов за станалите в последните дни убийства на бизнесмени.

КРИБ иска оставката на Бъчварова заради убийството на Александър Антов

Той коментира и исканата от страна на КРИБ оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова:

"Аз бих препоръчал от Тайланд да не ми дават съвети и от дългите им почивки, защото там малко се отделят от действителността явно. Защото този бизнес трябваше да каже, когато месеци наред сваляме сивата икономика, горивата паднаха драстично, защо не свалят цените".

Откриха застрелян собственика на модна къща в София (СНИМКИ)

"Г-жа Бъчварова не разкрива убийства. Има професионално ръководство, което го прави, и хиляди служители на МВР, на които това им е професията. И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият", добави Борисов.

„Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министърът, и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае", предупреди премиерът.

„Повече ме разтревожиха битите пенсионери в няколко пазарджишки села и съм поставил срок най-късно до утре до обед да има задържани и обвинени. Притеснява ме това, че няколко пъти им казвам да изпратят жандармерия и патрули в „Овча купел" да успокоят хората. Виждам, че има хора, които са разтревожени", каза още Борисов.