За увеличаване на средствата за общинския фонд Инвитро настояват съветниците от Патриотите- ВМРО
За увеличаване на средствата за общинския фонд Инвитро настояват съветниците от Патриотите- ВМРО / снимка: DarikNews.bg, архив

За увеличение на средствата за общинския фонд Инвитро настояват съветниците от местната коалиция “Патриотите- ВМРО. Те са предложили сумата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми да бъде повишена с 30%. Идеята е да продължи практиката останалите неизползвани пари от фонда през годината да бъдат прехвърляни за следващата. Ще настояваме таксите на детските градини в селата да бъдат намалени с 50 и повече процента, тъй като те имат и социална функция, обясни местният парламентарист Николай Цонев.

Патриотите предлагат в инвестиционната програма на Община Велико Търново да бъде включен ремонт на покрива на ПМГ “Васил Друмев”. Реконструкцията ще струва около 150 000 лв. “Предвижда се в училището да се реализира проект за енергийна ефективност. Ако не бъде ремонтиран течащият покрив, тези дейности ще се обезсмислят”, коментира Николай Цонев, който е учител в гимназията.

Съветниците от местната коалиция ще настояват да се реализира ремонтът на незавършеното крило на ЦДГ “Здравец”, а заедно с това да се обнови и кухненския му блок. Друго предложение касае създаването на ново звено в Община Велико Търново, на което да бъде поверена охраната на училищата и детските градини. По този начин ще се гарантира сигурността на децата, категорични са съветниците.

Патриотите са отправили и предложения, които са свързани с инфраструктурата. Те се отнасят за ремонт на ул. “Борис Богданов” и изграждане на ефективна връзка между нея и ул. „Георги Измирлиев”, за монтиране на улично осветление на отсечката между ул. „Георги Бакалов” и „Оборище” 14 във Велико Търново, както и за изграждането на паркинг в тази част на града.

Предложенията ни по бюджета и инвестиционната програма са разумни, належащи и възможни да се случат, категорични са Николай Цонев и Станислав Рашков.

“Ние няма да сме тотална опозиция в Общинския съвет, няма и да подкрепяме тотално управляващите”, заяви Рашков. Той посочи, че с колегата си Николай Цонев ще работят ефективно както в комисиите, така и по време на сесиите. Ще работим гъвкаво, категоричен бе съветникът. Станислав Рашков остро критикува някои търговски и общински дружества, като по негови думи има сериозни аномалии в работата им.
„Не може търговско дружество да бъде на загуба, а управителят да получава голяма заплата. Възнаграждението му не може да зависи от средната работна заплата, а трябва да е на принципа “Който работи- получава”, категоричен бе той.