Оставиха двама в ареста заради кражби
Оставиха двама в ареста заради кражби / Окръжна прокуратура Стара Загора

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, Окръжен съд Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 27-годишния Бисер С. и 37-годишния Димитър И.

Двамата са привлечени като обвиняеми за кражби, извършени при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 т.2 във връзка с чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.29 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.1, във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че двамата са извършили серия домови кражби в село Зимница, общ.Мъглиж, през периода от 20 октомври 2015 г. до 10 ноември 2015 г., както и на 27 и 28 декември 2015г. Чрез разрушаване на прегради - счупване стъкло на входна врата и чрез разбиване на част от покрив, двамата проникнали в няколко къщи, откъдето отнели хранителни продукти, електрически уреди, кабели, домакинска посуда и дрехи.

Обвиняемите са установени като извършители на престъпленията на 6 януари 2015г. и незабавно са били задържани за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура - Казанлък. До момента Бисер С. е осъждан шест пъти, а Димитър И. - три пъти, като и двамата са изтърпели наказание „лишаване от свобода".