91-годишна русенка даде близо 2 хил. лв. на измамници
91-годишна русенка даде близо 2 хил. лв. на измамници / DarikNews, архив

Още една възрастна русенка попадна в капана на телефонните измамници.  На домашния телефон на 91-годишната жена се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Крумов. Същият заявил, че неин роднина е пострадал от токов удар. Възрастната жена споменала името на племенник на неин първи братовчед.

Мъжът от телефона и казал, че точно за него става въпрос. По думите му пострадалия бил със счупен крак и ръка и се налагало да го транспортират със самолет до "Пирогов", където щяло да му се направи спешна операция. За целта обаче била необходима сумата от 12 хил. лв. Русенката обяснила, че може да събере само около 1600 лв. Мъжът я информирал, че ще изпрати човек от здравната каса, за да вземе парите. След около 20 минути на вратата се позвънило. Бил мъж на видима възраст 30-32 години, с бяла шапка с козирка, тъмно яке и тъмен панталон, висок около 1.80 см. Непознатият заявил, че трябва да вземе пари, които тя е трябвало да приготви. След като ги дала, възрастната жена се сетила, че има още 4 банкноти по 50 лв. и казала това на представилия се за д-р Крумов, който през цялото време бил на линия. Тогава младият мъж отново позвънил и русенката му дала и другите банкноти.

Представящият се за д-р Крумов и обяснил, че трябва да държи телефона си отворен до 18 часа. Жената обаче затворила слушалката и започнала да звъни на племенника. Тъй като никой не и отговарял тя отишла при съседката и споделила за случилото се. От нея разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници. Обадила се на тел. 112 и разказала за случилото се.