Мним полицай обра трима тийнейджъри, а лекар получи 3 години условно
Мним полицай обра трима тийнейджъри, а лекар получи 3 години условно / dariknews.bg/архив

Мъж, представил се за полицай ограби трима тийнейджъри в Пловдив. Сигналът е подаден вчера от 36-годишна пловчанка, майка на едно от момчетата.

Тя разказала, че към 19,30 часа в  района на жилищен блок в „Тракия“, непознат мъж, представил се за полицейски служител заговорил 15-годишния й син и двама негови приятели. Той взел мобилните телефони на младежите и се оттеглил в неизвестна посока.

По случая е образувано бързо досъдебно производство, уведомена е и Районна прокуратура-Пловдив.

Междувременно, мним доктор получи три години условна присъда, за опит на телефонна измама на възрастна жена в Смолянско. В края на април, миналата година 27-гoдишен мъж oт c. Бял Извop, oбщ. Apдинo се обадил по телефона на 74-гoдишнa житeлĸa нa смолянското c. Moгилицa, като се представил за доктор. Той казал на жената, че дъщеря й е в много тежко състояние, с много висока температура, страда от вид „свински грип“, който е смъртоносен и няма да може да издържи и ден без необходимата ваксина, която е била внос от Дубай, и струва 5 000 лв. След което й заявил, че веднага ще изпрати до селото лице, който е на работа в Здравна каса, на който да се плати. Внукът на възрастната жена обаче бил до нея и веднага разбрал, че става въпрос за телефонна измама. Той се обадил на полицията и мнимият служител на здравната каса, бил заловен.

Вчера, Районният съд в Смолян, одобри споразумението между защитата на младежа и държавната обвинение, с което му се налага условна присъда от три години. Решението подлежи на обжалване.