Корман Исмаилов: Тенденциите в ДПС са към разпад
Корман Исмаилов: Тенденциите в ДПС са към разпад / снимка: БГНЕС, архив

Нищо добро не очаква ДПС. Тенденциите там са към разпад и деградация. Партията няма сила да се реформира и се капсулира все повече. ДПС започва да се превръща в една бизнес корпорация. Това каза пред БНТ Корман Исмаилов, председател на Народна партия "Свобода и достойнство".

„Ние критикуваме ДПС от 4 години. Сегашните отцепници констатират факти, срещу които ние възроптахме преди 4 години. Ние не сме водили комуникация с тях и не сме имали никакви контакти. Не изключвам да те да направят партия. При тях са съжаление свободата е ерозирала. Избирателите на ДПС са много разочаровани“, поясни Исмаилов.

„Не виждам възможност ДСБ и Лютви Местан да действат заедно. Това е по-скоро една спекулация“, заяви Исмаилов.

„Кабинетът се подкрепя от едно плаващо мнозинство. За нас от Реформаторския блок предстои да видим дали ще вървим напред. На мен това ми се струва все по-трудно. Не виждам към този момент как РБ може да стане единна партия“, коментира още политическа обстановка Корман Исмаилов.

„Днес имаме заседание на Парламентарната група. Очаквам колегите, които заявиха, че излизат в опозиция да откажат да подпишат анекса към коалиционно споразумение с ГЕРБ. Все пак не виждам възможност за предсрочни избори“, категоричен беше той.