Откриха първи етап от рехабилитацията на Младежкия център в град Гълъбово
Откриха първи етап от рехабилитацията на Младежкия център в град Гълъбово / DarikNews.bg, архив

Кметът на община Гълъбово Николай Тонев и изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС Гълъбово, Оливие Маркет откриха първи етап от реновирането на Младежкия център в град Гълъбово.

„Изпълнението на обекта в предвидените срокове и бюджет за пореден път показва не само ангажимента на нашата компания към подобряването на живота на местната общност, но и придържането към нашите ценности да спазваме ангажиментите, които сме поели". Това заяви Оливие Маркет при откриването на Центъра. Кметът на Гълъбово Николай Тонев сподели, че работата между общината и ЕЙ И ЕС е пример за това как местната власт и бизнесът могат и трябва да си сътрудничат в полза на обществото.

В изпълнение на заложения проект за реновирането на Младежкия център вече е направено ново функционално разпределение на сградата. Откритата сцена е изградена на груб строеж, оформен е целият терен - алеите, тревните площи и детските площадки. В допълнение на това, в частта по благоустрояване на околната среда са засадени част от дърветата, подходящи за есенно засаждане, и е изградена част от автоматизираната поливна станция. Изградени са оградата, паркинга, външната дъждовна канализация, нов външен водопровод, както и автоматизирана помпена станция, която извежда водите от дъждовете, и вътрешна ВиК инсталация. Обшивката на сградата на Младежкия център е боядисана, подменена е хидроизолацията на покрива, готови са санитарните помещения към залите. Дограмата на цялата сграда е подменена, завършени са шпакловането и замазките по подовете, топлоизолацията и минералната мазилка по фасадата. Обновени са терасите и цветарниците, както и бетоновите площадки около сградата. Подновени са електро и гръмозащитната инсталация в сградата, поставено е вътрешно и външно видеонаблюдение и районно осветление.

Очаква се до края на 2016 година цялостната реконструкция на Младежкия център да бъде завършена и той да бъде въведен в експлоатация. След завършването си центърът ще бъде най-модерното съоръжение за спорт и отдих в региона. Проектът по реновацията на Центъра и изграждането на околната инфраструктура е част от програмата за Корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България и е изцяло финансиран от компанията.