Подкрепете кюстендилския филм Даскала от фестивала Кино в длан
Подкрепете кюстендилския филм Даскала от фестивала Кино в длан / Личен архив

Кюстендилският екип Борислав Станков и Росмари Чорбаджийска участва в конкурса "Кино в длан" с късометражния документален филм, заснет с телефон - "Даскала". Филмът е сниман в Кюстендил и представя житейската мъдрост на един от най- старите таксиметрови шофьори в града, с псевдоним Даскала - Младен Станков.

Можете да подкрепите талантливите автори, като дадете гласа си във Вота на публиката, гласувайте на: http://mkino.org/publicvote/
"Даскала" е на трето място във временното класиране с 12% подкрепа. Преди него са само две заглавия от 107 филма- "Събота, 14- ти" и "Червен Декември", съответно с 18, и 16% вот.
Ето и линк към филма изработен в Кюстендил:

 

https://www.youtube.com/watch?v=GnE4PyGpxAc

 

 

Фестивалът „Кино в длан" има за цел популяризацията на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии. Фестивалът се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на Република България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация. Организатор е Народно читалище "Добри Войников-1856" в Шумен. Има и фестивално жури от 5- ма души, сред които и телевизионния водещ Део.
Борислав Станков и Росмари Чорбаджийска спечелиха през 2015 година голямата награда от фестивала в Скопие, за документални филми снимани с мобилен телефон. Те се представиха там с "Изчезващ свят".