Възрастният мъж, който беше пребит от 16-годишен младеж в градския транспорт в Бургас, проговори. Той заяви пред Нова телевизия, че няма обяснение за случилото се и всичко е било съвсем неочаквано за него. Категоричен беше, че не е посягал.

Младеж преби възрастен човек в Бургас заради забележка

64-годишният Чанко Стайков, както всеки ден, пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, като девойката си била качила краката с калните си ботуши на отсрещната седалка. При слизането Стайков направил забележка, че това не е възпитано.

Реакцията на момчето била неочаквана за Чанко, който получил серия от юмруци. Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не са реагирали и шофьорът, и кондукторът в рейса.

"Учудва ме, че никой не помогна. Нямам обяснение как не сме им привлекли вниманието. Нямаше начин да не се разбере какво се случва в автобуса. Не съм анализирал това, по-скоро го отдавам на нашата пасивност и да не си създаваме неприятности и конфликти в живота. Така се получи, че нямаше никаква реакция на това, което се случи в автобуса", разказа мъжът.

Автобусът продължил към квартал „Сарафово", където вероятно нападателят е слязъл.

Снощи младежът е бил задържан от полицията. По неофициална информация той се казва Митко и учи в Електротехникума в Бургас. Той е направил пълни самопризнания и уточнил, че е реагирал по този начин, защото възрастният мъж е направил забележката пред приятелката му.

24 часа след инцидента Чанко не може да си отговори на въпроса как една забележка може да предизвика такава жестокост.

Междувременно екип на Нова успя да се срещне и разговаря с Христина - момичето, заради което Стайков получи сериозни увреждания по лицето. Христина не се чувства виновна за това, което се е случило. Вероятно и заради това не разказала на баба си за инцидента. Възрастната жена се грижи за девойката, с разведени родители, когато баща й е на път.

В Бургас към момента видеонаблюдение в автобусите на градския транспорт няма.

Източник: Novanews.bg