Вече приемат заявки за „Живот без дрога“
Вече приемат заявки за „Живот без дрога“ / Радка Минчева, архив

Започна записването за участие в 17-тото издание на конкурса „Живот без дрога“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Инициативата и тази година е в две направления – музикално и спортно.

В областния конкурс за оригинално песенно послание могат да участват ученици от 5 до 12 клас от всички училища в Разградска област. Те трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата индивидуално или групово. Критериите за оценяване са: най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение за вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално, най-добро изпълнение на кавър. Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 26 февруари в Центъра за работа с деца на ул. „Марица“№7 в Разград.

Спортният многобой от „Живот без дрога“ ще се проведе за пети път. По регламент състезанието е за две възрастови групи – 5-6 клас и 7-8 клас. Отборите са шестчленни – с по 3 момичета и 3 момчета. Тимовете се надпреварват в занимателни спортни игри, при които се изискват бързина, точност и сила. Многобоят ще е проведе на 25 март от 9,30 ч. в спортна зала „Лудогорец“. Заявки за участие се приемат до 1 март в ОДМВР-Разград и на теб. 084 642267 и 0888 137792 - пресцентър.

Инициативата „Живот без дрога“ има за цел да осъществи превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и да насочи младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

В организацията на „Живот без дрога“ партньори на ОДМВР са Центърът за работа с деца; Музикална школа „Илия Бърнев“; РИО на МОН; отдел „Образование“ при община Разград; ДТ“Антон Страшимиров“-Разград, Общински културен център и Ученическа спортна школа "Руси Бухтев".

Наградите се осигуряват с помощта на спонсорите „Амилум – България“ и „Балканфарма – Разград“. Инициативата “Живот без дрога” е отворена за партньори и за спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема – съобщават още от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Вижте тук статута на конкурса.