ЧЕЗ изчислява щетите от леда
ЧЕЗ изчислява щетите от леда / netinfo

Извънредни средства за отстраняване на щетите от тежките обледявания в Северозападна България в началото на януари, ще отдели ЧЕЗ, съобщават от компанията.

"Природните явления унищожиха много съоръжения на ЧЕЗ през последната седмица. Това доведе до извънредни разходи. Щетите все още се изчисляват, но по предварителни данни има поне 30 счупени стълба. Нашата цел е клиентите ни да бъдат спокойни, че ще имат непрекъснато електрозахранване. Но с оглед на ограничените ни възможности, промените в климата и кражбите на съоръжения и електроенергия, правим максималното според своите възможности", каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите" в ЧЕЗ Разпределение България.

Ще бъдат инвестирани също така и допълнителни средства за развитие на мрежата в Монтана, Ловеч, Видин и Враца. Това се прави, за да се отговори на нуждите на нарастващото потребление. Общо 405 хиляди лева са предназначени за присъединяване на нови клиенти през месец януари. 181 хиляди лева от тези средства са отделени за областите Благоевград и Плевен, 150 хиляди са за София, а останалите ще бъдат разпределени за другите места, където оперира ЧЕЗ.

За 11 години от стъпването си на българския пазар ЧЕЗ е инвестирала над 800 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България. За този период компанията е присъединила над 70 хил. нови клиенти.