Млад мъж, собственик на луксозен джип, помете кола на кръстовище
Млад мъж, собственик на луксозен джип, помете кола на кръстовище / Личен архив

Една катастрофа в ранните часове на 10 януари поставя редица въпроси, свързани със спазването на правилата на движение по пътищата на България. Млада жена, родена и прекарала част от детството си в Габрово, но живяла в Дания, където се е формирала като шофьор, за щастие се отърва без физически травми при катастрофа на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Андрей Сахаров” във Варна.

Млад мъж, собственик на луксозен джип, помете кола на кръстовище
netinfo

Момичето се прибирало към дома си, управлявайки автомобил на път с предимство, когато BMW X6 не спрял на знак СТОП и връхлетял върху нея. Тузарското возило било управлявано от 24-годишен младеж, който се оказал негов собственик. Той и приятелите му също нямат физически поражения. При катастрофата двата автомобила са помляни, но за щастие обезопасителните колани и системите за сигурност спасили хората.

Младата жена, която шофирала по път с предимство, е получила свидетелството си за управление в България, но е придобила практика в Дания, където работела няколко години. Тя дори не допуснала, че останалите водачи няма да спазват знаците, указващи как да се извършва движението на пътя.

Млад мъж, собственик на луксозен джип, помете кола на кръстовище
netinfo

Въпреки уплахата тя споделя, че в Дания, дори колата ти да изгасне на светофар, останалите шофьори спокойно ще те изчакат. Такава толерантност у нас се среща рядко. Младите водачи вземат нужния документ лесно, след което средата ги формира като лоши шофьори.