Изнесени приемни консултират земеделците в областите Плевен и Ловеч
Изнесени приемни консултират земеделците в областите Плевен и Ловеч / dariknews.archive

Националната служба за съвети в земеделието/НССЗ/ продължава своята дейност, свързана с предоставяне на информация и консултации на място в общински центрове и населени места в страната.
По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин ще може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, включително и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и видовете схеми за подпомагане.

Експертите на НССЗ разясняват задължителните изисквания, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схеми за директни плащания и/или като бенефициенти по мерки от ПРСР. .
Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпа на земеделските производители до консултантските услуги на Службата.

През януари ще се проведат 64 приемни в 17 области на страната, а през февруари 162, през март приемните ще са 136. Информация за провеждането на изнесени приемни, както другите консултантски и информационни дейности на НССЗ може да намерите на интернет страницата на службата в рубрика „Обучения и информационни дейности".

През първото тримесечие на годината в област Плевен приемните ще се организират в дните от 2 февруари до 30 март, а в Ловешка област от 18 януари до 24 март.

Графукът с датите, часовете и местата на изнесените приемни е публикуван на интернет страницата на НССЗ в рубрика „Обучения и информационни дейности, подрубрика „Изнесени приемни": www.naas.government.bg/bg/Обучение/2398.