Младежката организация на ВМРО - Сливен с редица спортни инициативи
Младежката организация на ВМРО - Сливен с редица спортни инициативи / Дарик Сливен

Младежката организация на ВМРО - Сливен организират редица спортни инициативи. Идеята е все повече деца и младежи да се занимават с масов спорт, да се развиват физически и да се убедят, че спортът е най-добрата превенция за здравето, съобщи председателят на местната организация Иван Стоянов.

За целта младежите на ВМРО предвиждат изграждане на стрийт площадка в града, изцяло финансирана от организацията. Очаква се тя бъде открита през пролетта и ще се ползва безплатно, уточни Стоянов. Проектът за изграждане на стрийт площадката включва всички съоръжения за фитнес на открито и две пейки за почивки.

ВМРО Сливен стартира кампания за насърчаване на децата към спорта. За целта са предвидени срещи на изявени спортисти с децата от сливенските училищата за да се засили интереса им към спорта. „Така децата ще бъдат привлечени към спорта", каза зам. председателят на организацията Станимир Русев и допълни, че ако детето може лично да се запознае с такъв спортист това ще е стимул да продължи напред.

Предвино е провеждане на семинари. На първото обучение лектори ще са олимпийските и световни шампиони по вдигане на тежести братя Маркови. Иван Стоянов добави, че предстоят бъдат реализирани още проекти.

В младежката организация на ВМРО - Сливен членуват 10 души. През 2015 година местната организация на войводите подариха на всяко едно училище в област Сливен по едно национално знаме.