Найден Зеленогорски обеща помощ за нова сграда на Районния съд в Червен бряг
Найден Зеленогорски обеща помощ за нова сграда на Районния съд в Червен бряг / obshtina.chervenbyag

Депутатът и председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Парламента Найден Зеленогорски ще представи проблема със сградата на Районния съд в Червен бряг пред министъра на правосъдието Екатерина Захариева и финансовия министър Владислав Горанов.

Това обяви Зеленогорски в края на приемния си ден, който проведе в Червен бряг този петък и след среща с кмета на града инж. Данаил Вълов и председателя на съда Виолета Николова, информираха от общинския пресцентър в града.

„По предварителни оценки за цялостна реконструкция на сградата на бившия ГУМ, където да се премести съдът, са необходими около 1,5 млн. лв. Очевидно главният въпрос е дали Министерството на правосъдието може да заложи тази сума в бюджета си за 2016 г. защото за съжаление, той вече е готов“, каза Найден Зеленогорски и добави, че прехвърлянето на собствеността между общината и министерството няма да е проблем.

Идеята е да се направи размяна и ГУМ да се прехвърли на министерството, а сградата на Районния съд да стане собственост на общината.

Народният представител се ангажира и да помогне и отделението по неврология в МБАЛ-Червен бряг да да получи второ ниво на компетентност, за да поема максимален брой случаи и да не изпраща пациенти в Плевен.

„Ще запозная министър Петър Москов с идеята, за да се получат максимално бързо необходимите решения“, обеща Зеленогорски.

Депутатът се ангажира и с подкрепа към общинския кмет по отношение на европейските проекти и финансиране.

„Тук има сериозен проблем с Водния цикъл – финансова санкция, на който ще търсим решение“.

Найден Зеленогорски обеща и помощ за максимално бързото изготвяне на Общия устройствен план на общината.

„Без общ устройствен план няма как да имаш качествено обслужване на гражданите, да не говорим за инвеститори, строителство, и т.н. Той е основата, на която да се стъпи за да говорим за модерно европейско обслужване в рамките на градоустройството“, категоричен е той.

С народния представител е разговарял и собственикът на фирма от Койнаре, който търси подкрепа да разшири шивашкото си производство и да отвори още 50-60 нови работни места.