Кои маски ще са хит на карнавала в Рио де Жанейро
Кои маски ще са хит на карнавала в Рио де Жанейро / снимка: БГНЕС, архив

В Бразилия в навечерието на карнавала в Рио де Жанейро, който тази година ще се състои от 5 до 9 февруари, започна продажбата на традиционни маски, изобразяващи политици и общественици, предаде ТАСС.

В Рио де Жанейро започна парадът на школите по самба

Опасявайки се, че икономическата криза и намаляването на доходите на населението ще доведе до спад в търсенето на тези аксесоари, производителите тази година са променили в известна степен стратегията си. По данни на в. "Глобо", през 2016 г. бизнесмените не залагат толкова на известните политици, чиято популярност непрекъснато намалява, а на инициаторите на шумната антикорупционна операция "Автомивка". В резултат на нея зад решетките се оказаха десетки чиновници, депутати и бизнесмени.

В Рио се проведе парадът на шавливите жени

В каталога от стоки на фабриката "Кондал", най-големия производител на подобни продукти в щата Рио де Жанейро, е включена маската на агент от федералната полиция, извършил ареста на повечето заподозрени във връзка със скандала с държавната петролна компания "Петробрас".

По този начин ръководството на "Кондал" разчита да увеличи продажбите на маските си с 30 процента в сравнение със същия период на миналата година. А това не е никак лека задача. Когато карнавалът е през март, продажбите по принцип са по-големи.

Традиционният карнавал в Рио де Жанейро всяка година привлича десетки хиляди туристи.

Източник: БТА