Няма привлечен обвиняем по случая с кървавата свада между търновец и сириец
Няма привлечен обвиняем по случая с кървавата свада между търновец и сириец / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Все още няма привлечен обвиняем по случая с кърватата свада между търновец и сириец, разразила се на 14 декември. В средата на миналия месец заради паркомясто избухнал скандал между собственика на фитнес зала и охранителна фирма Евгени Данов и чужденеца. По време на свадата сириецът извадил нож и нанесъл няколко прорезни рани в гърба и по ръцете на търновеца. В отговор Данов му избил зъб.

По думите на собственика на фитнес- клуба, опонентът му пръв проявил агресия и го изненадал в гръб с ножа. По случая бе заведено досъдебно производство, а в последните дни на миналата година казусът влезе в прокуратурата. Тепърва ще се изяснява поведението на двамата участници в инцидента.

Обвинението все още сглобява обстоятелствата и не може да се произнесе категорично кой пръв е нападнал и провокирал скандала, както и кой пръв е започнал да нанася удари. Наблюдаващият прокурор е назначил съдебно- медицинска експертиза, но заключенията от нея още не са готови.

Разпитани са свидетели и очевидци на скандала. Извършени са и оперативно- издирвателни действия за установяване на видеонаблюдение за възпроизвеждане на случая, но камери на мястото на инцидента не е имало. От прокуратурата отказват да съобщят името на сирийския гражданин, но уточняват, че той е със статут на постоянно пребиваващ от много години в страната. Постоянният му адрес е в разградско село, а във фаталния ден е гостувал на брат си, който от години живее във Велико Търново.