Владо Стоянов: Ще сме шампиони със 7 точки пред втория
Владо Стоянов: Ще сме шампиони със 7 точки пред втория / LAP.bg

Лидерите на „Лудогорец“ Владислав Стоянов и Светослав Дяков заявиха уверено, че разградчани ще бъдат отново шампиони в края на шампионата. Вратарят на „Лудогорец“ дори направи прогноза, че вторият в класирането ще бъде поне на 7 точки зад „орлите“.

„Миналият сезон пак не беше лесно, сега ще е същото. Ако направим добра подготовка, не казвам, че ще е лесно, но аз съм дал прогноза, че ще станем шампиони с поне 7 точки пред втория“, заяви Стоянов.

„Не смятам, че сме загубили инерция, по-скоро някои хора се опитваха да ни изкарат, че сме изгубили инерция. Лятото нямахме достатъчно време да се подготвим добре, дойдоха много нови футболисти, при които се изисква период за адаптация.“

„Не смятам, че сме изгубили инерция. С връщането на Георги Дерменджиев начело, отборът върна своя облик и показахме доста добра игра. Смятам, че като направим една добра подготовка, с лекота ще станем шампиони и ще покажем играта, която радваше не само нашите фенове, а всички запалянковци на футбола.“

„Щом господин Дерменджиев е върнал стила, значи е по-добър треньор от предните треньори, не че те са слаби треньори. Това е разликата в треньора - добрият и по-добрият“, допълни Стоянов.

„Много е жалко, защото губим един много стойностен съперник. Така първенството ни отслабва, тъй като ги няма и Локомотив София, и ЦСКА. Моето мнение е, че ние сме най-класният отбор и накрая пак ще сме шампиони“, коментира пък Дяков.

„Ако това е губене на инерция, пожелавам всяка година така да губим инерция. Всеки от предишните треньори е бил давал нещо на отбора, но играта не се получаваше. Играчите не са бойкотирали никого. Може би най-правилното решение беше да се върне господин Дерменджиев.“

Дяков и Стоянов коментираха това на първата пресконференция на „Лудогорец“ за годината, на нея бе обявено, че тимът ще изиграе 7 контролни срещу по време на двата лагера на тима в Турция като повечето от тях ще бъдат със сериозни съперници. Сред тях личат имената на „Стяуа“ Букурещ, „БАТЕ Борисов“ и „Фортуна“ Дюселдорф.

Ето и пълната програма за зимната подготовка на Лудогорец:

8 януари Заминаване за Анталия

8-22 януари Първи лагер в Турция

23-25 януари Почивка

26 януари – 7 февруари Втори лагер в Турция

Контролни мачове в Турция:

20 януари „Фортуна“ Дюселдорф (Германия)

22 януари „Виктория“ Пилзен (Чехия)

28 януари „Заря“ Луганск (Украйна)

31 януари „Стяуа“ Букурещ (Румъния)

3 февруари „Сборовка“ Бърно (Чехия)

6 февруари „Слован“ Братислава (Словакия)

7 февруари „БАТЕ Борисов“ (Беларус)

На първата си пресконференция за годината „Лудогорец“ представи и новия си спонсор „Виваком“. Любопитна подробност е, че заради телекомуникационната компания, от шампионите ще махнат от фланелките имената на футболистите си, а вместо тях ще стои името на новия спонсор.

„Ние, ръководството на „Лудогорец“, сме щастливи, че началото на 2016 донесе разширение на партньорството с „Виваком“ и вече ще ги виждате на нашите фланелки. И за нас това е въпрос на престиж. Логото на „Виваком“ стои на мястото, където стоят имената на играчите. Нашите играчи са достатъчни известни имена“, заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, който разкри, че в скоро време „Лудогорец“ може да има и още един спонсор.

„В момента сме в преговори с една световноизвестна компания, надяваме се и с нея да финализираме разговорите и да ги поставим на своите фланелки. Дано този спонсор подпише договор с „Лудогорец“, това е доста популярна компания в цял свят, свързана с футбола. Да благодарим на всички хора, които в тези трудни времена помагат на футбола.“

„Този договор е до края на годината, но аз съм убеден, че нашето сътрудничество ще бъде ползотворно и за двете страни и може да бъде дългосрочно. Футболът е един от най-добрите канали всяка една компания да рекламира своя бизнес. Всяка една компания, която намира средства и възможности да подкрепя футбола, трябва да се носи на ръце.“

„Партньорството ни с „Лудогорец“ не е от вчера, ние вложихме много усилия и средства в съвместната ни работа с „Лудогорец“. Това е естественото надграждане“, заяви пък директорът продажби в компанията Мирослав Петров, който коментира и фактът, че компанията е спонсор и на „Левски“: „За нас е чест да си партнираме с два от най-големите отбора. Участието ни в един и друг проект не смятаме, че би пречело, напротив. Много е важно да има феърплей, за нас е удоволствие да си партнираме с два от най-големите отбори.“

На пресконференцията бе обявено и, че новият старши треньор на Б състава на „Лудогорец“ ще е Галин Иванов, а Петър Пенчев поема тима до 19 години.

“Старши треньор на Б отбора, на дублиращия отбор, е Галин Иванов, искам да го обявя официално. Щастлив съм, че той се съгласи да поеме Б отбора. Този отбор е много важен за нас, за да могат точно тези българи да почнем да си ги произвеждаме. Вече имаме един, Венци Керчев, който набира скорост”, коментира Ангел Петричев и добави:

“Галин Иванов се представяше много добре с U19. Предприехме малък риск, защото и U19 са много важни за нас. Постигнахме джентълменска договорка с Петър Пенчев, бившият треньор на Ботев, очакваме го в понеделник да формализираме нещата с подпис и той да поеме U19 на „Лудогорец.”