Община Севлиево налага драстични санкции на снегопочистващата фирма
Община Севлиево налага драстични санкции на снегопочистващата фирма / Община Севлиево

Ще бъдат наложени драстични санкции на снегопочистващата фирма, заради несправянето със зимната обстановка. Това стана ясно от проведената днес среща между ръководството на Община Севлиево, управителя на „Мазалат“ ЕООД Богомил Петков, началникът на РУП-Севлиево Цветан Петков и Момчил Стойков - представител на фирма „Нео Титан“.

„Не сме доволни от снегопочистването на Севлиево, на което всички ние, а също и гражданите бяхме свидетели през последните дни“, каза инж. Димитър Ножар, служител по сигурността от общинската администрация. Той остро разкритикува фирмата затова, че се е забавила с почистването в деня, когато е завалял първия сняг и не са разполагали с нужната техника.

Заместник-кметът Невена Тодорова изрази недоволство от това, че улиците не са обработени както трябва и заяви, че недоволството на хората е напълно основателно.

По време на срещата стана ясно, че Община Севлиево няма задължения към фирмата-изпълнител и авансовите плащания по договора са направени.

„Имаме достатъчен финансов ресурс за обезпечаване на договорите,  затова не може да се спекулира и да се казва, че Общината няма средства за зимно поддържане и снегопочистване“, заяви зам.-кметът Калина Георгиева, която настоя за стриктно спазване на договора.

„За тази екстремна ситуация направихме максималното, което беше възможно, за да може градът да е в нормален вид за работа“, обясни собственикът на „Мазалат“ ЕООД.

Началникът на полицията в Севлиево информира, че до момента няма регистрирани сигнали за катастрофи, вследствие от снега и бедстващи хора на територията на общината.

Относно почистването на тротоарите Момчил Стойков увери, че стриктно се чистят общинските терени и обърна вснимание, че съгласно наредбите, собствениците на обществени сгради, фирми и институции трябва сами да почистват прилежащите им територии.