ДПС във Варна единни, подкрепят новото ръководство на партията
ДПС във Варна единни, подкрепят новото ръководство на партията / снимка: Фейсбук

Варненската организация на ДПС застава зад новото ръководство на партията и решението на Централния съвет от 24 декември, с което Лютви Местан беше свален от всички ръководни постове. Позицията е била подкрепена от всички членове на общинския съвет на тържествено заседание по случай рождения ден на политическата формация.

От местната структура декларират ангажимент да останат верни на „евроатлантическите ценности и на националните интереси на Република България”. Варненските членове се надяват също „преждевременно започналите промени да доведат, както до пробуждането на човечността в тези, които са се самозабравили, така и в запазването на етническия мир в страната ни”.

Съобщението за тържественото заседание е публикувано в страницата на младежкото ДПС във Варна и завършва с думите „Господи, не ни давай повече, отколкото можем да понесем. Амин!”. Тази фраза почетният председател на ДПС Ахмед Доган използва за финал на словото си пред партийния елит на 17 декември, след което последва изключване на лидера Лютви Местан.

Целият текст на позицията на варненската структура на ДПС:

"В град Варна, родният град на партията „Движение за права и свободи”, на връх рождения й ден, общинският съвет на ДПС Варна отбеляза 26-тата годишнина от учредяването й. На тържественото заседание на общинския съвет единодушно бяха подкрепени решението на ЦС от 24.12.2015г. и позицията на Председателския съвет на ДПС. Общинския съвет е с дългогодишен опит и в същото време достатъчно гъвкав и устойчив, което му дава възможността и силите да приеме и подкрепи всяка промяна водеща до по-доброто бъдеще на членовете и симпатизантите на ДПС. Организацията декларира своето единство, лоялност, воля за мир и свобода, поема ангажимента да останат верни на каузата на партията за защита на правата и свободите на всички български граждани, на евроатлантическите ценности и на националните интереси на Република България. Присъстващите изразиха своите надежда и очаквания, преждевременно започналите промени да доведат, както до пробуждането на човечността, в тези, които са се самозабравили, така и в запазването на етническия мир в страната ни.

Общинският съвет на ДПС Варна твърдо стои зад позицията, колективното тяло на ДПС да запази своята цялост.

„Господи, не ни давай повече, отколкото можем да понесем. Амин!”