Депутат изненада смелчага, хвърлил се за богоявленския кръст във В. Търново
Депутат изненада смелчага, хвърлил се за богоявленския кръст във В. Търново / снимка: личен архив

Народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов изненада приятно смелчага, хвърлил се за богоявленския кръст в ледените води на Янтра във Велико Търново. Той дари със 100 лв. избран от него курсант. “Реших, че един изважда кръста, но е необходимо да помислим и за останалите, които са имали по- малък шанс. Реших, че всяка година ще правя малък жест към курсант от Националния военен университет”, обясни депутатът.

Той е взел решението ежегодно да зарадва курсант от различен род войска, който да носи името на славен, търновски цар. “Тази година избрах да изненадам артилерист, тъй като аз, баща ми и брат ми сме служили в артилерията”, посочи доц. Милен Михов.

Народният представител открил, че сред смелчаците, скочили за кръста, има млад курсант, носещ името Калоян Георгиев. “Това окончателно реши въпроса, защото той е пълен съименник на първия ми внук, който навършва два месеца и половина. Мисля, че направих един добър подарък в навечерието на утрешния имен ден на курсанта”, сподели депутатът.

Той е категоричен, че този жест няма да бъде последния и ще се превърне в традиция. “Смятам, че Богоявление е един от най- хубавите празници. Винаги съм бил радостен, когато мъжете влизат в ледената вода. Аз още не съм го правил, но никога не е късно”, каза още доц. Михов.