В десетки училища в страната не се учи заради лошото време
В десетки училища в страната не се учи заради лошото време / снимка: Dariknews.bg, архив

В 64 училища в страната е преустановен учебният процес днес.

Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 58 училища в следните области: област Варна - 10 училища, в област Враца -8, област Габрово - 3, област Монтана - 4, област Плевен - 10, област Разград - 7, област Силистра - 5, област Търговище - 10, област Ямбол - 1.

Три дни ваканция за всички общински училища в Лозница обяви кметът Айхан Хашимов. Причината за това са заледените и труднопроходими пътища в региона. В Лудогорието след снега заваля дъжд и това усложни обстановката, сутринта за няколко часа, докато се опесъчат, бяха затворени пътят от Разград към Търговище и участъка от Русе - Варна, който е на територията на област Разград.

Шест от седемте учебни заведения в община Лозница са средищни и школските рейсове не са успели тази сутрин да закарат учениците от съседни села до класните стаи. Не стигнал до Лозница и автобусът на Селскостопанската гимназия, който вози учители и ученици от Разград.

Ваканцията в Лозница е от днес до петък включително, на този етап няма данни в другите шест общини в областта да имат намерение да обявяват неучебни дни, съобщи шефът на РИО на МОН-Разград Атанас Дончев.

Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 6 училища: в област Варна - 2, в област Габрово - 2 , в 1 училище в област Ловеч и в 1 училище в област Силистра.