Честваме 168 години от рождението на Христо Ботев
Честваме 168 години от рождението на Христо Ботев / netinfo

От 13 часа в Пловдив започва възпоменателното честване по повод навършването на 168 години от рождението на Христо Ботев.

В Цар Симеоновата градина, под звуците на военния духов оркестър, с участието на представителен взвод и венценосци ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на един от най-достойните синове на отечеството.

Слово по повод 168-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще произнесе Снежана Фурнаджиева – Председател на Дружеството на пловдивските художници. Водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Петър Тосков.

По традиция, на тържественото възпоменателно честване са поканени да присъстват: Областният управител, Председателят на Общинския съвет и общинските съветници, заместник-кметовете и кметове на райони, представители на Българската армия, ветерани, представители на Българската православна църква, политически и обществени организации, творчески гилдии, медии и граждани.

В Калофер тържествата за Ботев започнаха още снощи с Тържествено събрание и концерт в големия салон на местното читалище. Днес от 11ч. честванията продължават с митинг-поклонение и полагане на Гирлянд на славата на Мемориалния комплекс "Христо Ботев" в града.