Близо 17 000 касови бележки регистрираха в област Плевен в първите дни на 2016-та
Близо 17 000 касови бележки регистрираха в област Плевен в първите дни на 2016-та / dariknews.archive

От началото на 2016 година са регистрирани нови почти 450 000 касови бележки, включени в лотарията на Министерството на финансите и НАП, в това число са и 16 750 броя от граждани на област Плевен. Това ингормираха от офиса НАП-Плевен.

Всички тези бонове ще участват в тегленето на четвъртата седмична награда от Лотарията. До момента в нея са регистрирани близо 6.7 млн. касови бележки на обща стойност над 95 млн. лв., като само през първите 5 дни на новата година тяхната обща стойност възлиза на над 7 млн. лв.

Георги Георгиев е името на късметлията, който грабна третия смартфон в Лотарията с касови бележки на НАП и Министерство на финансите. Късметлийската касова бележка Георги получи срещу закупен лотариен билет на стойност от 2 лв. 42-годишният софиянец спечели с фискален бон, въведена в последния работен ден на 2015 година.

Първата месечна награда - 40 инчов 3D телевизор, ще бъде изтеглена на 10 януари в национален ефир в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов". Печелившият ще грабне чисто нов 40 инчов 3D телевизор с вградена безжична LAN мрежа, FullHD резолюция на екрана, аналогов и цифров тунер и много други екстри. Тогава ще бъде изтеглена и четвъртата седмична награда - смарт телефон с четириядрен процесор.

Да участва в Лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина - чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700. От началото на въвеждането на мобилното приложение 1 200 са потребителите от страната, в това число и 30 плевенчани регистрират касови бележки чрез мобилните си телефони.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.