Първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения
Първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения / снимка: БГНЕС, архив
Първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения
83418
Първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения
  • Първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения

Остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили във високите части на областите Пазарджик и Смолян. Затворен за всички моторни превозни средства е Троянския проход, ограничения за тирове има в Котленския проход и проход Пампорово.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия и предупреждават, че в утрешния ден съществува опасност от поледици в Северозападна България.

Магистралите и първокласните пътища в страната са отворени за движение без ограничения. Тежкотоварните автомобили не могат да минават по всички пътища в областите Пазарджик и Смолян, затворени са и някои от проходите, обобщи Денислав Пейчев от АПИ.

"Има някои ограничения във високопланинските части на областите Пазарджик и Смолян. Това са пътят Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Доспат, Гоце Делчев - Доспат - Борино. В тези участъци тежкотоварните автомобили трябва да се движат задължително без ремаркета и полуремаркета", посочи той.

През тази вечер не се очаква опасно време, както и проблеми по пътната мрежа. В утрешния ден обаче шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, ако пътуват в Северозападна България.

"Шофьорите е необходимо да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Има жълт код за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Там се очакват валежи и поради ниските температури ще има условия за образуване на поледици", заяви Пейчев.

Пътуващите могат да получат денонощна информация за състоянието на пътната мрежа на телефон 0700 130 20, както и на интернет страницата на пътната агенция и чрез безплатното мобилно приложение LIMA.