Отново разградчанка в кабинета
Отново разградчанка в кабинета / Община Сливен

Разград отново има представител във втория кабинет на Бойко Борисов. С премиерска заповед от днес Вергиния Мичева-Русева за втори път е назначена за заместник-министър на правосъдието.

Тя бе част от екипа на министър Христо Иванов и заедно с него подаде оставка в началото на декември 2015 г. От днес е част от ръководството на същото министерство, но с министър Екатерина Захариева.

Вергиния Мичева-Русева е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски”, работила е като младши съдия в Окръжен съд – Разград и като съдия в Районния и в Окръжния съд в Разград. Била е и международен граждански съдия на ниво Окръжен съд в Мисията на ЕС за установяване на правов ред в Косово (EULEX Kosovo), а последното й назначение преди това в правосъдното министерство е съдия в Софийски градски съд, командирована от Разградския окръжен съд. Зараде едно от делата, гледани от нея в столицата – свързано с поставяне под запрещение на лице с увреждане – е номинирана за «Човек на годината» в класацията на Българския Хелзинкски комитет през 2014 г.