Близо 7000 лв. събраха съучениците на Борислава
Близо 7000 лв. събраха съучениците на Борислава / Радка Минчева, архив

6981 лева събра благотворителна кампания в подкрепа на възстановяващата се след катастрофа Борислава Колчагова. Инициатори на доброто дело са съучениците на 18-годишното момиче – учениците от 12“г“-клас в ПМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград. През декември те организираха базар, от който са събрани 2595 лева, дарение от 2000 лева са направили футболистите от „Лудогорец“, а останалите средства са събрани от кутии за дарения в пет заведения в града, както и от ученици от ПМГ.

Сумата ще бъде предоставена на майката на Бори.

Още в деня след провеждането на базара Радостина Ботева благодари във фейсбук, както на съучениците на детето й, така и на всички, които й помагат. Ето думите й:

„Изказвам най-искрени благодарности към съучениците на Борислава Колчагова, към наши приятели, познати, непознати съграждани, хора с добри сърца и чисти души, които за пореден път проявиха човещина и съпричастност. Мили хора, Благодаря, че отново ни подпомогнахте със средства за лечението на Бори. Благодарение на Вас моето дете продължава да се лекува и подобрява. Всичко това ми помага да бъда силна.
Пожелавам здраве и Благоденствие на всички вас, които не забравихте за Бори.
Нека Бог да бди над вас и семействата ви.
Думите не достигат, за да изразим своята благодарност, затова ние с Бори изричаме:

БЛАГОДАРЯ

Радостина Ботева, Борислава Колчагова“