Серия от пожари в Северозапада
Серия от пожари в Северозапада / Дарик Враца - архив

Множество пожари са гасили през почивните дни огнеборците от Видин, Лом и Белоградчик, съобщават от полицията. Малко преди настъпването на новата година - в 23:53 часа на 31 декември е получен сигнал за горящ лек автомобил на бул. „Панония" във Видин. Към мястото е насочен дежурен екип на РСПБЗН-Видин, пожарникарите потушили огъня. В резултат на пожара била унищожена задната дясна част на купето на превозното средство. При огледа било установено, че колата е марка „Алфа Ромео", без регистрационни номера, спряна от движение - собственост на видинчанин. Причината за пожара е в процес на установяване. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство.

Пожар е имало и в жилище на ул."Дунавска" в града. Огънят унищожил дървена врата и домакинско имущество, опушени били около 40 кв.м. стени. Причината е в процес на установяване. В потушаването на пожара са участвали два автомобила на РСПБЗН-Видин.

Проявена небережност при боравене с открит огън предизвикала пожар, при който е унищожен контейнер за смет на ул."Христо Ботев" в областния град. Пожарът възникнал на 1 януари към 15:07 часа, в потушаването му е участвал един автомобил на РСПБЗН-Видин.

На 3 януари в 05:52 часа бил получен сигнал за пожар в сграда на ул."Стара планина" в кв.Нов път. Огънят унищожил мебели, бяла, черна и компютърна техника и алуминиева врата, опушени били 300 кв.м. стени. Причината е техническа неизправност. В потушаването на пожара са участвали два автомобила на РСПБЗН-видин.

Същия ден, но в 14:32 часа кола се е запалила на площад „Възраждане" в гр.Белоградчик. Унищожена е ел. инсталацията на автомобила. Причината - късо съединение. В потушаването на огъня е участвал един автомобил на местната пожарна служба.

В град лом пък е горяла къща собственост на жител с инициали И.И. Предполагаемата причина е строителна неизправност. Унищожени са 4 кв.м. изолация. Сградата е спасена от огнеборците. Нанесените загуби са за около 500 лв.