Три катастрофи с леко пострадали са станали на 30 декември в Русе
Три катастрофи с леко пострадали са станали на 30 декември в Русе / DarikNews, архив

Три пътнотранспортни произшествия са станали на 30 декември в Русе. Един от инцидентите е станал на ул.“Битоля“. Неизвестно МПС блъска пресичащият платното за движение 80-годишен пешеходец, след което водачът откарва пострадалия до дома му. По-късно възрастният мъж е откаран в МБАЛ, където след преглед е установено, че има фрактура на две ребра и е настанен в неврохирургия за наблюдение, без опасност за живота.

Друг инцидент е станал на бул.“България“ в района на пътен възел с ул.“Ст. Стамболов“. Лек автомобил „Тойота Авенсис“, управляван от 51-годишен русенец, при завиване на ляво се сблъсква с движещия се в лявата лента лек автомобил „Фолксваген Туран“, управляван от 20-годишен шофьор от гр.Сливо поле. От удара е пострадала 43-годишна пътничка от Сливо поле, която се возела в „Туарана“. След преглед в МБАЛ е  освободена за домашно лечение с натъртване на шията.

Третата катастрофа е станала около 04:30 часа в условията на ясно време и заснежена пътна настилка по третокласен път III-501 посока гр.Две могили. Лек автомобил „Форд Мондео“ с русенска регистрация, управляван от 40-годишен русенец, движейки се с несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността, при десен завой напуска пътното платно в ляво по посока на движението си и се блъска челно в бетонен фундамент на ел. съоръжение, собственост на БДЖ. В резултат на удара е леко ранена возещата се на предната седалка 20-годишна пътничка. Тя е прегледана в МБАЛ - Русе и е установено, че има натъртвания в областта на гърдите.